<address id="ousso"></address>
<form id="ousso"><track id="ousso"><big id="ousso"></big></track></form>
  1. 技巧

    英語四級閱讀并列邏輯與因果關系題型解析

    時間:2024-12-31 17:14:42 技巧 我要投稿
    • 相關推薦

    英語四級閱讀并列邏輯與因果關系題型解析

      導語:不同的題型都有不同的答題技巧,使用恰當的答題技巧能讓你在考試中用時更少,正確率更高。下面和小編一起來看看英語四級閱讀并列邏輯與因果關系題型解析。

    英語四級閱讀并列邏輯與因果關系題型解析

      除了最熟悉的轉折以外,邏輯關系還包含:并列、舉例、因果、遞進等等。而緊排在轉折之后,并列相對在歷年真題中也是較多出現的考查處。

      常見表并列的詞語:and, while(同時), meanwhile, also;

      值得注意的是:兩個句子之間用分號(;)隔開,也表并列。

      并列比較難以察覺,需要同學平時練習過程中就有意識地對這種邏輯關系進行關注。下面結合真題,大家可以詳細的回顧一下。

      例1:(并列)They weren't looking for cured meats, organic produce or beautiful presentation; they were looking for whatever they could get their hands on, and this prioritisation of quantity over quality prevailed for decades, meaning a generation was brought up with food that couldn't compete with neighbouring France, Italy, Belgium or Spain.(2011.6, cet 4)

      53. Why couldn't Britain compete with some of its neighbouring countries in terms of food in the post-war decades?

      A. Its food lacked variety.

      B. Its people cared more for quantity.

      C. It was short of well-trained chefs.

      D. It didn't have flavourful food ingredients.

      【答案】B

      【解析】本段后半部分提到,這種只重數量不重質量的習慣持續了幾十年,這意味著一代英國人是被無法和鄰近的法國、意大利、比利時和西班牙相媲美的食物養 大的。由此可知,英國食物無法跟鄰國競爭是因為英國人只重數量不重質量。B選項是對原文中"prioritisation of quantity over quality"的同意轉述。

      常見表因果的詞語:because, why, the reason, for, so, since, as a result等。

      同樣值得注意的是:當why引導一個問句時,考點出處往往是緊接著回答此問題的句子或相鄰的幾個羅列點或相連幾段話的首句。

      例:(因果)American tourists, however, shouldn't expect any relief soon. The dollar lost strength the way many marriages break up- slowly, and then all at once. And currencies don't turn on a dime. So if you want to avoid the pain inflicted by the increasingly pathetic dollar, cancel that summer vacation to England and look to New England. There, the dollar is still treated with a little respect.

      55. What is the author‘s advice to Americans?

      A. They treat the dollar with a little respect

      B. They try to win in the weak-dollar gamble

      C. They vacation at home rather than abroad

      D. They treasure their marriages all the more.

      【答案】C

      【解析】面對美元貶值給美國人帶來的民族自尊上的困擾,作者給美國人提出建議:如果想要避免困擾,最好取消去英國的旅行,轉而前往新英格蘭(美國的一個地區)旅行。換句話說,作者建議取消去國外的旅行,轉而在國內旅行。

    【英語四級閱讀并列邏輯與因果關系題型解析】相關文章:

    英語四級閱讀新題型深解析05-10

    英語四級三大閱讀題型解析04-21

    英語專業四級輔導閱讀題型解析201703-05

    2017年英語四級閱讀題型解析訓練02-10

    英語四級題型解析閱讀理解輔導練習07-17

    2016年英語四級閱讀常考邏輯關系:因果關系01-21

    最新英語四級閱讀復習題型解析03-22

    英語專業四級TEM閱讀理解題型解析03-02

    大學英語四級模擬考試閱讀題型解析07-14

    <address id="ousso"></address>
    <form id="ousso"><track id="ousso"><big id="ousso"></big></track></form>
    1. 日日做夜狠狠爱欧美黑人